Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel lor tatlısı için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
- Tatlı için:
- 500 gram taze lor (kaşar loru)
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri bir tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın, kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın 25.
- Hamuru hazırlayın: Taze loru yumuşayana kadar çırpın, yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin 2. Un, irmik ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun 25.
- Pişirme: Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin 25. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 25.
- Servis: Fırından çıkar çıkmaz, soğuyan şerbeti üzerine dökün ve oda sıcaklığında şerbeti çekmesini bekleyin 25. İsteğe göre kaymakla ve Antep fıstığıyla servis edebilirsiniz 2.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: