• Buradasın

    Ispanağı en güzel hangi hamurla yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ispanağı en güzel milföy hamuru ile yapılan tariflerde kullanmak mümkündür 1. Ayrıca, hazır yufka ve hamur işi tariflerinde de ıspanak lezzetli sonuçlar verir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ispanağı krebeye nasıl lezzetlendirilir?

    Ispanağı krebeye lezzetlendirmek için ıspanaklı krep böreği tarifi uygulanabilir. Bu tarif için gerekli malzemeler: Krep hamuru için: 2 yumurta, 1/2 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz. İç harcı için: 1/2 bağ ıspanak, 1/2 adet soğan, 200 gram peynir, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı (2 kaşığı üzerine sürmek için), 1 diş sarımsak (üzerine sürmek için). Hazırlanışı: 1. Un, su, süt, yumurta ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 2. Isınan tavayı zeytinyağıyla yağlayın ve hamurdan bir kepçe dökerek tavayı çevirerek yayın. 3. Krepleri üst üste dizin. 4. Ispanak, soğan ve peyniri soteleyip tuz ve karabiberle aromalandırın. 5. Kreplerin içine harcı yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. 6. Üzerine zeytinyağı ve sarımsaklı karışımı sürüp fırında 10-12 dakika pişirin. Ayrıca, ıspanaklı krep tarifi için ıspanakların saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra robotta çekerek yeşil bir sos elde edilebilir.

    Ispanaklı böreğe labne konur mu?

    Evet, ıspanaklı böreğe labne peyniri konulabilir.

    Ispanakli kis hamuru nasıl yapılır?

    Ispanaklı kiş hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 100 gram margarin; 2 yemek kaşığı yoğurt; 1 kahve fincanı sıvı yağ; 1 adet yumurta; yarım paket kabartma tozu; 1 çay kaşığı tuz; 2,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığında margarine yumurta ve yoğurt ekleyip yoğurun. 2. Unu ilave edin, kabartma tozu ve tuzunu ekleyin, kurabiye kıvamında bir hamur hazırlayın. Ispanaklı kiş hamuru için detaylı tariflere şu sitelerden ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; ardaninmutfagi.com.

    Ispanağın en güzel hali gözleme nasıl yapılır?

    Ispanaklı gözleme yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 1,5 su bardağı ılık su; 1 yemek kaşığı kuru maya; 4-5 su bardağı un (hamura yavaş yavaş eklenir, gerekirse arttırılabilir); Tuz. İç harcı için: Yarım kilogram ıspanak; 1 adet soğan; 1 tatlı kaşığı salça; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; Tuz ve baharatlar. Yapılışı: 1. Ilık suyun içine mayayı eritin. 2. Üzerine unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. 3. Hamurun üzerini kapatarak mayasının gelmesini bekleyin. 4. Bu arada gözlemenin içini hazırlayın: Bir tavaya sıvı yağ koyarak, doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Önceden haşladığınız ıspanakları ekleyin ve 5-10 dakika kavurun. 5. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın ve oklava ile açın. 6. Açtığınız hamurun bir tarafına iç malzemesini koyarak D şeklinde kapatın. 7. Geniş bir tava içerisinde, gözlemeyi çevirerek pişirin (tavaya yağ koymayın). 8. Piştikten sonra, üzerine tereyağı sürerek yağlayın. Püf noktaları: Mayayı ılık su ile aktifleştirin. Unu yavaş yavaş ve kontrollü ekleyin. Hamur yumuşak olmalı. İsterseniz iç harcında ıspanak yerine peynir de kullanabilirsiniz. Hamurun daha kolay açılması için un kullanılabilir. Buzluktaki ıspanak da kullanılabilir. Kalın açıldığında gözleme kabarabilir. Gözleme sacda veya teflon tavada az yağ ile pişirilebilir.

    Ispanaklı labneli poğaça nasıl yapılır?

    Ispanaklı ve labneli poğaça yapmak için gerekli malzemeler: 150 gr ıspanak yaprağı; 1 çay bardağı süt; 250 gr margarin veya tereyağı; 1 adet yumurta (sarısı üzerine); 1 paket instant maya; 1 yemek kaşığı şeker; 1 dolu tatlı kaşığı tuz; 5 su bardağı un. İç harcı için: 450 gr labne peyniri. Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörek otu, susam. Yapılışı: 1. Ispanak yapraklarını rondodan geçirin, üzerine süt, margarin ve yumurta akını ekleyip tekrar rondodan geçirin. 2. Yoğurma kabına alın, şeker, maya ve tuzu ekleyip spatula ile karıştırın. 3. Kontrollü olarak unu ekleyin, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Hamuru 20 parçaya bölün, bezeler yapın ve 15 dakika dinlendirin. 5. Bezeleri merdane ile açın, ortasına labne peyniri sıkın ve şekil verin. 6. Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpin. 7. Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!

    Ispanakla hangi yemekler yapılır kolay?

    Ispanakla yapılabilecek kolay yemeklerden bazıları şunlardır: Ispanaklı gözleme. Ispanaklı kek. Ispanaklı yumurta. Ispanaklı pasta. Ispanaklı mücver. Ispanaklı sufle. Ispanaklı krep. Ispanaklı börek. Ispanaklı omlet. Kremalı ıspanak sote. Ispanakla yapılabilecek yemek tariflerine yemek.com, nefisyemektarifleri.com, lezzet.com.tr ve tr.pinterest.com gibi sitelerden ulaşılabilir.

    En güzel ıspanaklı börek nasıl yapılır?

    En güzel ıspanaklı börek tarifi için gerekli malzemeler: 5 adet hazır yufka; 500 gram ıspanak; 1 adet soğan; 1 çay kaşığı tuz ve karabiber; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 1 adet yumurta (üzeri için); 1 su bardağı beyaz peynir (isteğe bağlı); 1 tatlı kaşığı çörek otu (arzuya göre susam). Yapılışı: 1. Ispanakları yıkayıp doğrayın, soğanı ince ince doğrayın. 2. Tavada zeytinyağıyla soğanları kavurun, üzerine ıspanakları ekleyin, karabiber ve tuzu ekleyip kavurun. 3. Ispanaklar suyunu salınca ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. 4. Bir kapta bir bardak yoğurt, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağını çırpın. 5. Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. 6. Bir yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde serin, üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. 7. İkinci yufkayı buruşturarak birinci yufkanın üzerine yerleştirin, üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. 8. Yufkaların arasına ıspanaklı harcı yayın. 9. Yufkalar bitene kadar aralarına harçtan koyarak böreği hazırlayın, üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün ve yumurta sarısını sürün. 10. Arzuya göre çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ispanaklı börek tarifinde iç harca kıyma, peynir veya patates de eklenebilir.