Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ıspanaklı börek yapımı için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 paket yufka (12 adet yufka) 1
- 1/2 kg ıspanak 1
- 1 büyük soğan (ince doğranmış) 1
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1
- 250 gram kıyma 1
- 1 çay bardağı süt 1
- 2 çorba kaşığı un 1
- Tuz ve karabiber 1
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı eritilmiş margarin 1
Yapılışı:
- Ispanakları ayıklayın, yıkayın ve ince ince doğrayın 1.
- Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin ve ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun 1.
- Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekip kavrulana kadar pişirin 1.
- Pişmiş kıymaya doğradığınız ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar iyice yumuşayana kadar kavurun 1.
- Tuz ve karabiber ekleyerek ıspanaklı içi tatlandırın 1.
- Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı unu süt ile karıştırın ve ıspanaklı içe ekleyin 1.
- Karışımı iyice karıştırarak pişirin 1.
- Yufkaları ortadan ikiye kesin 1.
- Her bir yufkanın yarısına eritilmiş margarin ve süt karışımından sürün 1.
- Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içi koyun 1.
- Yufkanın iki ucunu hafifçe içe doğru katlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın 1.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış bir fırın tepsisine dizin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün 1.
- Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında börekler iyice kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra ılık veya soğuk olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: