Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ıspanaklı börek tarifi için gerekli malzemeler:
- 5 adet hazır yufka 1;
- 500 gram ıspanak 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber 1;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 adet yumurta (üzeri için) 1;
- 1 su bardağı beyaz peynir (isteğe bağlı) 1;
- 1 tatlı kaşığı çörek otu (arzuya göre susam) 1.
Yapılışı:
- Ispanakları yıkayıp doğrayın, soğanı ince ince doğrayın 1.
- Tavada zeytinyağıyla soğanları kavurun, üzerine ıspanakları ekleyin, karabiber ve tuzu ekleyip kavurun 1.
- Ispanaklar suyunu salınca ocağı kapatın ve soğumaya bırakın 1.
- Bir kapta bir bardak yoğurt, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağını çırpın 1.
- Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin 1.
- Bir yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde serin, üzerine yoğurtlu karışımdan sürün 1.
- İkinci yufkayı buruşturarak birinci yufkanın üzerine yerleştirin, üzerine yoğurtlu karışımdan sürün 1.
- Yufkaların arasına ıspanaklı harcı yayın 1.
- Yufkalar bitene kadar aralarına harçtan koyarak böreği hazırlayın, üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün ve yumurta sarısını sürün 1.
- Arzuya göre çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: