Ispanaklı ve labneli poğaça yapmak için gerekli malzemeler: 150 gr ıspanak yaprağı; 1 çay bardağı süt; 250 gr margarin veya tereyağı; 1 adet yumurta (sarısı üzerine); 1 paket instant maya; 1 yemek kaşığı şeker; 1 dolu tatlı kaşığı tuz; 5 su bardağı un. İç harcı için: 450 gr labne peyniri. Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörek otu, susam. Yapılışı: 1. Ispanak yapraklarını rondodan geçirin, üzerine süt, margarin ve yumurta akını ekleyip tekrar rondodan geçirin. 2. Yoğurma kabına alın, şeker, maya ve tuzu ekleyip spatula ile karıştırın. 3. Kontrollü olarak unu ekleyin, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Hamuru 20 parçaya bölün, bezeler yapın ve 15 dakika dinlendirin. 5. Bezeleri merdane ile açın, ortasına labne peyniri sıkın ve şekil verin. 6. Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpin. 7. Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!