Buradasın
İskender kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskender kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram dana kıyma 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 su bardağı süzme yoğurt 1;
- 2 adet domates 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 adet pide 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay bardağı su 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı) 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- Zeytinyağı (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Dana kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun, ince köfteler halinde şekil verin ve önceden ısıtılmış ızgarada kızartın 1.
- Domatesleri rendeleyin ve bir tavada zeytinyağı ile hafifçe kavurun, ardından salçayı ekleyin ve suyu ilave edip sos kıvamına gelene dek pişirin 1.
- Pideleri küçük küpler halinde kesin ve tereyağı ile hafifçe kızartın 1.
- Kızarmış köfteleri pidelerin üzerine yerleştirin 1.
- Domates sosunu köftelerin ve pidelerin üzerine eşit olarak dökün 1.
- Süzme yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştırın ve kebabın yanında servis edin 1.
- İsteğe bağlı olarak kırmızı toz biber ile süsleyin ve sıcak servis edin 1.
Bu tarif, yüksek kalori ve yağ içeriğine sahiptir, dengeli bir diyet için porsiyon kontrolü önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: