Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskender sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1,5 su bardağı ılık su 1;
- 1 çay kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Bir sos tavasına tereyağı ve zeytinyağını koyup ısıtın 1.
- Isınan yağın üzerine domates salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar orta kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun 1.
- Kavrulan salçanın üzerine toz şeker, kırmızı toz biber, karabiber ve damak tadınıza göre tuz ekleyin 1.
- Sosu kısa bir süre daha kavurduktan sonra, üzerine ılık suyu azar azar döküp sürekli karıştırın 1.
- Sosu kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin 1.
Sosun kıvamı çok sıvı ya da çok koyu olmamalıdır; gerekirse su ekleyebilirsiniz 1.
İskender sosunu sıcak olarak iskender kebap, beyti, döner ve diğer yoğurtlu kebaplar üzerinde kullanabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: