Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hangi tarhananın daha lezzetli olduğu, kişisel damak zevkine bağlıdır.
Türkiye'de yöresel olarak yapılan, farklı malzemeler ve yöntemlerle hazırlanan birçok tarhana çeşidi bulunmaktadır 234. İşte bazı örnekler:
- Uşak Tarhanası 14. Yoğurt, ekşi maya, nohut, biber ve domatesle yapılır 4.
- Göçmen Tarhanası 24. Yoğurt, lor peyniri ve ekmek mayası kullanılarak hazırlanır 4.
- Tatlı Tarhana 23. Tokat ve Malatya'da yaygın olan bu tarhana, üzüm şırası, süzme yoğurt ve ince buğday kullanılarak yapılır 23.
- Ege Tarhanası 23. Soğan, domates, biber ve bazı tat verici otların kaynatılmasıyla hazırlanır 23.
- Sakız Tarhanası 24. İzmir Çeşme ve Seferihisar'da yaygın olan bu tarhana, sakız ve karanfil içeren hamura yumurta, süt ve un eklenerek yapılır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: