Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En faydalı tarhana, içerdiği besin öğeleri ve yapım yöntemine göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı faydalı tarhana çeşitleri:
- Uşak Tarhanası: Yoğurt, ekşi maya, nohut, biber ve domatesle yapılır ve coğrafi patent almıştır 1.
- Göçmen Tarhanası: Marmara Bölgesi'nde yaygındır, yoğurt, lor peyniri ve ekmek mayası kullanılır 1.
- Tatlı Tarhana: Tokat ve Malatya'da yapılır, süzme yoğurt ve üzüm şırası içerir, mayalanma uygulanmaz 1.
- Sakız Tarhanası: İzmir'de yapılır, sakız ve karanfil içerir, hamur hazırlanırken içine yumurta, süt ve un konur 1.
- Organik Kızılcık Tarhanası: C vitamini deposu olup, organik kızılcık ve tam buğday unu ile yapılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: