Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurulmaması gereken sebzeler şunlardır:
- Salatalık ve marul gibi sulu yapraklı sebzeler 124. Dondurulduğunda buz kristalleri oluşur ve dokuları bozulur 14.
- Peynir çeşitleri 4. Yumuşak peynirlerin özellikleri bozulur, sert peynirlerin ise lezzetleri etkilenebilir 4.
- Haşlanmış yumurta 4. Sarısı yeşil renge döner ve dokusu bozulur 4.
- Kremalı çorbalar 4. Krema ayrışır ve çorbanın kıvamı bozulur 4.
- Mayonez ve süt bazlı soslar 4. Kıvamları ayrışır ve kremsi dokularını kaybederler 4.
- Meyve ve sebze salataları 4. Kıtır dokularını kaybederler 4.
- Çiğ patates 4. Dondurulduğunda dokusu değişir ve kum gibi olur 4.
- Kızarmış yiyecekler 4. Çözüldüğünde çıtırlıklarını kaybeder ve yumuşak hale gelirler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: