Buradasın
Buzlukta en iyi hangi yiyecek saklanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzlukta en iyi saklanan yiyecekler şunlardır:
- Et ve Balık: Çiğ ve pişmiş et, tavuk, balık uzun süre buzlukta saklanabilir 23.
- Meyve ve Sebzeler: Elma, armut, çilek, muz, bezelye, mısır, havuç, brokoli gibi sebzeler önceden haşlanarak şoklanmalı ve fazla suyu süzüldükten sonra dondurulmalıdır 12.
- Tereyağı ve Peynir: Tereyağı ve sert peynirler hava geçirmez kaplarda derin dondurucuda saklanabilir 34.
- Çorbalar ve Soslar: Pişmiş çorbalar ve soslar, yavaş ısıtma yöntemiyle çözülmeli ve iyice karıştırılmalıdır 1.
- Ekmek ve Unlu Mamuller: Ekmek ve poğaça gibi unlu mamüller dondurulup daha sonra ısıtıldığında tazeliğini korur 2.
Dikkat edilmesi gereken bir nokta, su oranı yüksek yiyeceklerin (salatalık, marul) dondurulduğunda yumuşayabileceğidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: