Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıdalar, mikroorganizmaların üremesini durdurmak ve enzimatik reaksiyonları yavaşlatmak amacıyla dondurulur 3.
Dondurma işleminin gıdalara olan etkisi, hem olumlu hem de dikkat edilmesi gereken bazı yönler içerir:
- Besin değerlerinin korunması 5. Dondurma, vitamin ve minerallerin büyük ölçüde korunmasını sağlar 5.
- Mikroorganizmaların etkisizleşmesi 5. Düşük sıcaklıklar, bakterilerin, küflerin ve diğer mikroorganizmaların üremesini durdurur 5.
- Lezzetin korunması 5. Gıdalar, dondurulduğu andaki tazeliklerini büyük ölçüde korur 5.
- Doku ve kıvam değişiklikleri 5. Dondurma işlemi sırasında, gıdaların içerisindeki su kristalleşir 5. Bu durum bazı gıdaların dokusunda küçük değişikliklere yol açabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: