Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurulunca bozulan bazı gıdalar:
- Yapraklı yeşillikler (ıspanak, kara lahana, marul) 1. Yüksek su içerikleri nedeniyle dondurma, çözüldükten sonra lapa haline gelmelerine ve dokularını kaybetmelerine neden olabilir 1.
- Su içeriği yüksek meyveler (karpuz, kavun) 1. Meyvedeki hücreler dondurulduğunda patlar ve çözüldükten sonra lapa, hoş olmayan bir kıvama gelir 1.
- Dondurulmuş etler 1. Kıyma ve daha yağlı et parçaları, dondurulduktan sonraki üç ila dört ay içinde tüketilmelidir 1.
- Süt ürünleri (süt, yoğurt, peynir) 3. Dondurucuda bekletildiğinde ayrışabilir ve kremsi yapısını kaybedebilir 3.
- Ekmek ve fırınlanmış ürünler 1. Dondurucu ortamı ekmeği kurutabilir, bayatlamasına ve dondurucuda yanmasına neden olabilir 1.
- Salatalık ve marul 3. Su oranı yüksek olan bu sebzeler, dondurma işleminden sonra tat ve dokusunu kaybeder 3.
- Patates 3. Dondurulduğunda nişasta içeriği nedeniyle bozulabilir ve yumuşak bir yapı alabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: