Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurulunca bozulan bazı gıdalar şunlardır:
- Sulu yapraklı sebzeler: Salatalık, marul gibi sebzeler dondurulduğunda buz kristalleri oluşarak dokuları bozulur 13.
- Yumuşak peynirler: Beyaz peynir veya krem peynir gibi peynirler dondurulduğunda özellikleri bozulur ve lezzetleri değişir 1.
- Yoğurt: Dondurulduğunda kıvamı değişir ve suyunu bırakır 1.
- Haşlanmış yumurta: Sarısı yeşil renge dönebilir ve dokusu bozulur 1.
- Kremalı çorbalar: Dondurulduğunda krema ayrışabilir ve çorbanın kıvamı bozulabilir 1.
- Kızarmış yiyecekler: Dondurulduktan sonra çözüldüğünde çıtırlıklarını kaybederler 1.
Ayrıca, ekmek, hazır yemekler ve bazı meyveler de dondurulduğunda lezzet ve dokularını kaybedebilirler 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: