Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Daha sağlıklı hamur olarak tam tahıllı unla yapılan hamur öne çıkmaktadır 12. Tam tahıllı ekmek, buğday tanesinin tüm kısımlarını içerdiği için lif, vitamin ve mineral açısından daha zengindir 1. Bu ekmeklerdeki lifler yavaş sindirildiği için daha uzun süre tok kalmaya yardımcı olur 1.
Sağlıklı hamur seçenekleri arasında ayrıca:
- Doğal ve katkısız malzemeler içeren hamurlar 2. Rafine un, margarin, beyaz şeker yerine tam buğday unu, organik süt, köy yumurtası ve doğal tatlandırıcılar kullanılan hamurlar daha sağlıklıdır 2.
- Zenginleştirilmiş hamurlar. Besin değeri yüksek malzemelerle yapılan hamurlar, demir, B vitaminleri ve magnezyum gibi temel vitamin ve mineralleri sağlar 3.
Hamurun sağlık üzerindeki etkisi, türüne ve tüketim miktarına bağlı olarak değişebilir. Yüksek karbonhidrat içeriği, özellikle diyabet hastaları veya düşük karbonhidrat diyetleri uygulayanlar için kan şekeri seviyelerinde hızlı artışlara neden olabilir 3. Ayrıca, çiğ yumurta içeren veya uygun şekilde işlenmeyen hamurda bakteriyel kontaminasyon riski vardır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: