Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumuşak hamur çeşitleri:
- Yoğurt kıvamında olanlar: Kek hamuru, revani hamuru gibi 15.
- Yoğurt kıvamından biraz daha koyu olanlar: Mayalandırılarak hazırlanan lokma hamuru, baba tatlısı hamuru gibi 15.
Sert hamur çeşitleri ise sertlik derecesine göre beş grupta toplanır:
- Özleştirilerek yapılanlar: Erişte hamuru, su böreği hamuru gibi 15.
- Kıyılarak hazırlananlar: Sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru gibi 15.
- Mayalandırarak yapılanlar: Pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru gibi 15.
- Pişirilerek hazırlananlar: Suale krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru gibi 15.
- Katmerli hamurlar: Yaprak hamuru, volovon, milföy, Sarıyer böreği gibi 15.
Ayrıca, dünya mutfağında puf böreği, hızlı hamur, choux hamuru, yufka hamuru gibi farklı hamur çeşitleri de bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: