Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Antep baklavasını anlamak için dikkat edilmesi gereken bazı özellikler:
- Fıstık: Antep fıstığı, yeşil renkte, canlı ve taze olmalıdır 12.
- Hamur Katları: Baklavanın hamuru, 40 kat yufkadan oluşur ve ne kadar ince ve çok katlıysa o kadar kalitelidir 12.
- Şerbet: Şerbetin kıvamı ve baklavaya dökülme süresi, tatlının hem ağızda dağılmasını hem de uzun süre dayanmasını sağlar 15.
- Yağın Kalitesi: Baklavanın yapımında sade yağ kullanılır, margarin veya başka bir yağ kullanılmaz 12.
- Ağızda Dağılma: Gerçek Antep baklavası, ağızda hemen dağılır ve sert değildir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: