Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklavanın püf noktaları şunlardır:
- Hamur Kalitesi: Baklava için sarı, sert buğday unu kullanılmalıdır 12.
- Yufkaların İnceliği: Yufkalar kağıt gibi ince açılmalı, yırtılmaması için yeterince yumurta eklenmelidir 13.
- Yağ Kullanımı: Baklava yapımında sade yağ tercih edilmelidir, bu yağ sağlık açısından da daha faydalıdır 2.
- Şerbet Kıvamı: Şerbet, 35-40 dakika pişirilerek orta kıvamlı olmalıdır 2. Şerbete kaynama aşamasında çeyrek limon eklenmelidir 12.
- Pişirme: Baklava, 200 derece sıcaklıkta taş tabanlı fırında 40-45 dakika pişirilmelidir 2.
- Kesim: Baklava dilimlenirken, eritilmiş sade yağ donduktan sonra diğer dilimler kesilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: