Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava çeşitleri şunlardır:
- Fıstıklı Baklava: İnce yufkalar arasına döşenmiş Antep fıstığı ile yapılır 13.
- Cevizli Baklava: Ceviz kullanılarak hazırlanan klasik bir baklava çeşididir 13.
- Soğuk Baklava: Sıcak şerbet yerine soğuk şerbetle servis edilir, yaz aylarında tercih edilir 13.
- Sarı Burma: Kıtır hamuru ve şerbetli dokusuyla bilinen bir tatlıdır 1.
- Midye Baklava: Midye şeklinde kesilerek servis edilen, az şekerli ve sağlıklı bir baklava çeşididir 12.
- Sütlü Nuriye: İnce şeritler halinde kesilmiş hamur tatlısı parçaları, süt ile kaynatılmış şerbetin içinde pişirilir 1.
- Bülbül Yuvası: Rulo şeklinde hazırlanan ve limon suyu ile şerbetlenen bir tatlıdır 2.
- Cimcik Baklavası: Kare şeklinde kesilen Gaziantep yöresine özgü bir tatlıdır 2.
- Lor Peynirli Baklava: Ege bölgesinde popüler olan, lor peyniri ile yapılan bir baklavadır 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: