Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep baklavasının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Hammadde Maliyeti: Baklavada kullanılan fıstık, ceviz ve sadeyağı gibi malzemelerin fiyatları oldukça yüksektir 12.
- Uzmanlık ve İşçilik: Baklava yapımı zor ve zahmetli bir iştir, bu nedenle ustaların aldığı yüksek ücretler de fiyata yansır 1.
- Zaman: Baklavanın hazırlanması ve pişirilmesi uzun zaman alır, bu da maliyeti artırır 1.
- Talep: Baklava, Türkiye'de ve dünyada popüler bir tatlıdır ve yüksek talep görmesi fiyatları yükseltir 1.
- Kayıt Dışılık: Antep fıstığının kayıt dışı ticareti, fiyatların daha da artmasına neden olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: