Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep'te meşhur olan bazı mezeler:
- Acılı Ezme: Közlenmiş biber, domates, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan bir sos 1.
- Humus: Yoğun kıvama sahip, bol tahin ve sumakla zenginleştirilen bir meze 12.
- Patlıcan Kebabı: Közlenmiş patlıcan, yoğurt ve sarımsaklı sos ile hazırlanan bir lezzet 1.
- Muhammara: Güneydoğu'da farklı şekillerde yapılan, kahvaltı ve atıştırmalık olarak tercih edilen bir meze 3.
- Babagannuş: Közlenmiş patlıcan ve biberle yapılan bir salata 3.
- Loğlaz Piyazı: Börülce, yağ, baharat, soğan ve sarımsak ile hazırlanan bir piyaz 3.
- Tene Katması: Haşlanmış lahana veya asma yaprağının arasına konularak yenen bir bulgur karışımı 3.
- Yoğurtlu Çiğdem Aşı: Gaziantep yöresine ait, yoğurtla yapılan bir yemek 3.
Bu mezeler, Gaziantep mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: