Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep'te bir günde denenebilecek bazı lezzetler:
- Beyran Çorbası: Kusursuz lezzeti ve doyurucu yapısıyla sabah erken saatlerde tüketilir 234.
- Alinazik Kebabı: Közlenmiş patlıcan, yoğurt ve kıymanın birleşiminden oluşur 145.
- Patlıcan Kebabı: Mevsiminde toplanan patlıcanlar dilimlenip arasına kıyma veya kuşbaşı et yerleştirilerek yapılır 24.
- Küşleme: Koyun etinin en yumuşak kısımlarından biri olup, mangalda pişirilir 25.
- Lahmacun: Gaziantep lahmacunu, soğan yerine sarımsak içerir ve taş fırında pişirilir 23.
- Nohut Dürüm: Pide içine nohut, maydanoz ve limon konularak yapılır 34.
- Katmer: İncecik açılmış hamurun içine Antep fıstığı, kaymak ve şeker eklenerek yapılır 35.
- Baklava: İri porsiyonlu havuç dilimleri, bol fıstıklı veya kaymak dolgulu çeşitleri bulunur 45.
Bu lezzetleri denemek için önerilen bazı mekanlar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: