• Buradasın

    Beyran Gaziantep'te nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming clay bowl of **beyran çorbası** with tender shredded lamb, golden rice, and a swirl of red pepper flakes, set on a rustic wooden table in a Gaziantep-style kitchen with copper pots in the background.
    Gaziantep'te beyran yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1/2 kilogram kuzu gerdan 1;
    • 1 su bardağı pirinç 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • 1 tatlı kaşığı toz biber 1;
    • 4 diş sarımsak 1.
    Yapılışı:
    1. Eti geniş bir tencereye alın, üzerine etlerin hizasına gelecek kadar su ekleyin ve orta-kısık ateşte, harlı bir şekilde kaynatmadan pişirmeye başlayın 1.
    2. Et pişerken su üzerine köpük birikecektir, bir kevgir veya kepçe yardımıyla devamlı olarak bu köpüğü temizleyin 1.
    3. Pişen etin suyunu ayrı bir tencereye aktarın ve tekrar kaynatın 1.
    4. Kaynayan et suyuna pirinci ekleyerek yumuşayana kadar pişirin ve tuzunu ilave edin 1.
    5. En az 1 saat pişen etleri didikleyin 1.
    6. Ayrı bir tavada tereyağı, toz biber ve sarımsağı kavurun 1.
    7. Hazırladığınız karışımı çorbanın üzerine ilave edin ve etleri de ekleyin 1.
    8. Biraz tıkırdatıp altını kapatın 1.
    9. Kaynar et suyunu kepçeyle kaselere paylaştırın 1.
    Beyran, genellikle bakır sahanlarda, kaynar halde servis edilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gaziantep'te 1 günde ne yenir?

    Gaziantep'te bir günde denenebilecek bazı lezzetler: Beyran Çorbası: Kusursuz lezzeti ve doyurucu yapısıyla sabah erken saatlerde tüketilir. Alinazik Kebabı: Közlenmiş patlıcan, yoğurt ve kıymanın birleşiminden oluşur. Patlıcan Kebabı: Mevsiminde toplanan patlıcanlar dilimlenip arasına kıyma veya kuşbaşı et yerleştirilerek yapılır. Küşleme: Koyun etinin en yumuşak kısımlarından biri olup, mangalda pişirilir. Lahmacun: Gaziantep lahmacunu, soğan yerine sarımsak içerir ve taş fırında pişirilir. Nohut Dürüm: Pide içine nohut, maydanoz ve limon konularak yapılır. Katmer: İncecik açılmış hamurun içine Antep fıstığı, kaymak ve şeker eklenerek yapılır. Baklava: İri porsiyonlu havuç dilimleri, bol fıstıklı veya kaymak dolgulu çeşitleri bulunur. Bu lezzetleri denemek için önerilen bazı mekanlar: Beyran Çorbası: Metanet Lokantası, Sakıp Usta. Alinazik Kebabı: İmam Çağdaş. Katmer: Katmerci Zekeriya Usta. Baklava: İmam Çağdaş, Koçak. Gaziantep'te yemek için daha fazla öneri ve detay için bizevdeyokuz.com ve nefisyemektarifleri.com gibi siteler ziyaret edilebilir.