Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep'te beyran yapmak için gerekli malzemeler:
- 1/2 kilogram kuzu gerdan 1;
- 1 su bardağı pirinç 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı toz biber 1;
- 4 diş sarımsak 1.
Yapılışı:
- Eti geniş bir tencereye alın, üzerine etlerin hizasına gelecek kadar su ekleyin ve orta-kısık ateşte, harlı bir şekilde kaynatmadan pişirmeye başlayın 1.
- Et pişerken su üzerine köpük birikecektir, bir kevgir veya kepçe yardımıyla devamlı olarak bu köpüğü temizleyin 1.
- Pişen etin suyunu ayrı bir tencereye aktarın ve tekrar kaynatın 1.
- Kaynayan et suyuna pirinci ekleyerek yumuşayana kadar pişirin ve tuzunu ilave edin 1.
- En az 1 saat pişen etleri didikleyin 1.
- Ayrı bir tavada tereyağı, toz biber ve sarımsağı kavurun 1.
- Hazırladığınız karışımı çorbanın üzerine ilave edin ve etleri de ekleyin 1.
- Biraz tıkırdatıp altını kapatın 1.
- Kaynar et suyunu kepçeyle kaselere paylaştırın 1.
Beyran, genellikle bakır sahanlarda, kaynar halde servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: