Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep'te beyran yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg kemikli kuzu eti (gerdan ve incik) 12
- 2 litre su 1
- 1 su bardağı pirinç 12
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 5 diş sarımsak 12
- 2 yemek kaşığı pul biber 12
- 1 çay kaşığı karabiber 1
Yapılışı:
- Eti suyla birlikte tencereye alıp kısık ateşte köpüklerini temizleyerek 6-8 saat haşlayın 1.
- Pirinci ayrı bir tencerede pişirin 1.
- Haşlanan eti didikleyin, suyu süzüp sıcak tutun 1.
- Sarımsağı ezip az et suyuyla açın 1.
- Servis kasesine önce pirinç, ardından et, sarımsak ve pul biber ekleyin 1.
- Üzerine sıcak et suyu dökün ve karabiber serpiştirerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: