Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep içli dolmasının meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Kullanılan malzemeler: İç harcında Antep fıstığı, badem ve çeşitli baharatlar kullanılması, dolmaya benzersiz bir aroma ve çıtırlık katar 345.
- Üretim yöntemi: Dolmanın iç harcında kıyma, pirince göre daha fazladır ve zengin iç harcı nedeniyle “damat dolması” olarak da adlandırılır 3.
- Gastronomik önem: 2021 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 5.
- Yöresel lezzet: Gaziantep ve çevresinde yaygın olarak tüketilen içli köfte, genellikle yuvarlak ya da uçları kapalı olup mekik veya ince uzun silindir şeklinde yapılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: