Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep dolmasının özellikleri şunlardır:
- Çeşitli Sebzeler: Dolmalık olarak patlıcan, yeşilbiber, kırmızıbiber, domates, taze ve salamura asma yaprağı, sakız kabağı, haylan kabağı, pancar ve acur gibi sebzeler kullanılır 1.
- Renkli Görüntü: Yemeğe "allı yeşilli" ve "nakışlı" denmesinin sebebi, farklı renklerdeki dolmaların sağladığı renkli görüntüdür 1.
- İç Harç: Dolmanın iç harcında pirinç veya bulgur, soğan, sarımsak ve çeşniler bulunur 12. Ayrıca, yemeğe ekşilik kazandırmak için yeşil erik, koruk veya sumak ekşisi eklenebilir 1.
- Özel Günler: Gaziantep'te özellikle Hıdırellez ve Nevruz gibi özel günlerde, düğün ve bayramlarda sıklıkla üretilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: