Buradasın
Fırında mantarlı kaşarlı makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında mantarlı kaşarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket burgu makarna (500 g) 1;
- 300 gram mantar 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1/4 limon 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 2 su bardağı süt (400 ml) 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- 2 çay kaşığı karabiber 1;
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1.
Yapılışı:
- Mantarları kuru bir bezle temizleyin ve orta kalınlıkta dilimleyin 1.
- Kaynar tuzlu suda 8 dakika haşladığınız makarnanın suyunu süzün 1.
- Zeytinyağında sotelediğiniz mantarlara kıydığınız sarımsakları ekleyin 1.
- Tereyağını ekleyip orta ateşte sotelemeye devam edin 1.
- Unu ilave edip karıştırın 1.
- Yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırın 1.
- Tuz ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın 1.
- Borcamda mantarlı sos ve makarnaları karıştırıp üzerine kaşar peynirini yayın 1.
- 180 derece fanlı fırında 15 dakika, ızgara ayarında 7-8 dakika pişirin 1.
- İlk sıcaklığının geçmesini bekleyip dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: