Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kaşarlı köfte tarifi:
Malzemeler: 1/2 kg köftelik kıyma, 1 yumurta, 1 orta boy soğan (rendelenmiş), 3 tane patates, 1 diş sarımsak, 1 kaşık galeta unu, 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş), 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Kıymayı yoğurup köfte haline getirdikten sonra birer yumurta büyüklüğünde kopararak yuvarlayın 1.
- Ortalarını parmaklarınızla bastırarak çanak şekline getirin 1.
- Haşlanmış patatesleri ezerek baharatlarla tatlandırın ve birer çorba kaşığı köftelerin içine doldurun 1.
- Hazırladığınız köfteleri fırın tepsisine dizdikten sonra 1 çorba kaşığı salça ile iki bardak suyu karıştırarak tepsiye ekleyin 1.
- Köfteler iyice kızarana kadar 220 derecede pişirin 1. Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peynir serpin ve kaşarlar eriyince fırından alıp servis yapabilirsiniz 1.
Fırında kaşarlı mantar tarifi:
Malzemeler: 400 gr kültür mantarı veya ızgaralık mantar, 1 su bardağı taze kaşar rendesi, 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber 2.
Hazırlanışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın 2.
- Mantarları yıkayıp saplarını çıkartın 2.
- Borcama veya tepsiye saplarını çıkarttığınız mantarları dizin 2.
- Tuz ve biber ile lezzetlendirin 2.
- Tereyağını mantarlara paylaştırın 2.
- Önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika kadar fırınlayın 2.
- Mantarları fırından alın üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini paylaştırın 2.
- Kaşar peynirleri eriyip üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: