Kremalı mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler: yarım paket penne makarna (250 gr); sıcak su; 1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna); 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet kuru soğan; 400 gr mantar; 200 ml krema; yarım çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı kekik. Yapılışı: 1. Kaynar suya tuz ve penne makarnayı ilave edin, ara ara karıştırarak haşlanmaya bırakın. 2. Bu arada soğanı piyazlık olacak şekilde ince ince doğrayın. 3. Mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın. 4. Uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtın. 5. Doğradığınız soğanları tavaya alarak soteleyin, ardından mantarları ilave edip sotelemeye devam edin. 6. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 7. Haşlanan makarnayı kontrol edip ocaktan alın, suyunu süzün. 8. Suyunu çekip kavrulmaya başlayan mantarlara sıvı krema, tuz, kekik ve karabiberi ekleyin, birkaç dakika karıştırın. 9. Haşlayıp suyunu süzdüğünüz makarnayı da sosa ilave edin, sos ve makarna bütünleşene kadar kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. 10. Sıcak olarak servis edin. Kremalı mantarlı makarna tarifinin farklı versiyonlarına yemek.com ve ye-mek.net sitelerinden de ulaşılabilir.