• Buradasın

    Mantarlı makarna için hangi mantar kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mantarlı makarna yapımında kültür mantarı veya kestane mantarı kullanılması önerilir 1. Ayrıca şampiyon veya istiridye mantarı da tercih edilebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mantarlı graten hangi mantarla yapılır?

    Mantarlı graten yapımında kültür mantarı kullanılır.

    Mantarlı makarnaya hangi baharatlar konur?

    Mantarlı makarnaya çeşitli baharatlar eklenebilir, bunlardan bazıları şunlardır: Taze veya kuru kekik; Pul biber veya kırmızı biber; Taze fesleğen; Kuru sarımsak tozu veya taze sarımsak; Taze çekilmiş karabiber; Kıyılmış maydanoz.

    Mantarlı makarna nasıl yapılır?

    Mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler: yarım paket penne makarna (250 gr); sıcak su; 1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna); 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet kuru soğan; 400 gr mantar; 200 ml krema; yarım çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı kekik. Yapılışı: 1. Kaynar suya tuz ve penne makarnayı ilave edin, ara ara karıştırarak haşlanmaya bırakın. 2. Bu arada soğanı piyazlık olacak şekilde ince ince doğrayın. 3. Mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın. 4. Uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtın. 5. Doğradığınız soğanları tavaya alarak soteleyin. 6. Mantarları da ilave edip sotelemeye devam edin. 7. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 8. Haşlanan makarnayı ocaktan alıp suyunu süzün. 9. Suyunu çekip kavrulmaya başlayan mantarlara sıvı krema, tuz, kekik ve karabiberi ekleyin, birkaç dakika karıştırın. 10. Haşlayıp suyunu süzdüğünüz makarnayı da sosa ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin. 11. Sıcak servis edin. Ayrıca, kremalı ve fırınlanmış mantarlı makarna tarifleri de bulunmaktadır.

    Mantarlı makaraya hangi sos yakışır?

    Mantarlı makarnaya yakışabilecek bazı soslar: Kremalı mantarlı sos. Pesto soslu mantar sosu. Ayrıca, taze fesleğen veya maydanoz gibi baharatlar da sosa lezzet katabilir.

    Mantarlı makarnanın içine ne konur?

    Mantarlı makarnanın içine konabilecek bazı malzemeler: Kaşar peyniri. Krema. Biber. Tereyağı. Parmesan peyniri. Sarımsak. Kekik, karabiber ve tuz.

    Kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır?

    Kremalı mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler: yarım paket penne makarna (250 gr); sıcak su; 1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna); 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet kuru soğan; 400 gr mantar; 200 ml krema; yarım çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı kekik. Yapılışı: 1. Kaynar suya tuz ve penne makarnayı ilave edin, ara ara karıştırarak haşlanmaya bırakın. 2. Bu arada soğanı piyazlık olacak şekilde ince ince doğrayın. 3. Mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın. 4. Uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtın. 5. Doğradığınız soğanları tavaya alarak soteleyin, ardından mantarları ilave edip sotelemeye devam edin. 6. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 7. Haşlanan makarnayı kontrol edip ocaktan alın, suyunu süzün. 8. Suyunu çekip kavrulmaya başlayan mantarlara sıvı krema, tuz, kekik ve karabiberi ekleyin, birkaç dakika karıştırın. 9. Haşlayıp suyunu süzdüğünüz makarnayı da sosa ilave edin, sos ve makarna bütünleşene kadar kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. 10. Sıcak olarak servis edin. Kremalı mantarlı makarna tarifinin farklı versiyonlarına yemek.com ve ye-mek.net sitelerinden de ulaşılabilir.