Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde taze pastörize süt yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sütün hazırlanması 5. Taze süt, temiz bir cam kavanoz veya kaba boşaltılır 5. Isıtıldığında genleşebilmesi için üst kısmında biraz boşluk bırakılır 5.
- Tencerenin hazırlanması 5. Tencere veya çift kazan, sütü düzgün bir şekilde pastörize etmek için yeterli miktarda su ile doldurulur 5.
- Sütün ısıtılması 5. Süt, bir pişirme termometresi ile izlenerek su banyosuna daldırılırken sıcaklığı gözlemlenir 5. 63 °C dereceye ulaştığında zamanlayıcı 30 dakikaya ayarlanır 5.
- Sıcaklığın korunması 5. Sonraki 30 dakika boyunca sütün ideal sıcaklıkta kalması için periyodik olarak soğuk veya buzlu su eklenir 5.
- Soğutma 5. Kavanoz, soğuk su ve buzla dolu büyük bir kaseye veya lavaboya konularak sütün hızla soğuması sağlanır 5.
Pastörizasyon işlemi sırasında bakterileri ortadan kaldırmak için tüm tezgahların dezenfekte edilmesi, ekipmanların iyice yıkanması ve çapraz kontaminasyonu önlemek için çiğ sütün diğer gıdalarla temas etmemesi gerekir 5.
Evde pastörize süt yapmak, sütün güvenliğini sağlamak için basit ve önemli bir işlem olsa da, bu konuda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: