Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde taze pastörize süt yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Süt şişelerini temizleyin ve sterilize edin 2. Boş cam süt şişelerini ılık bulaşık deterjanı ile temizleyin ve durulayın 2.
- Sütü iki bölmeli kazanda pastörize edin 2. Çiğ sütü iki bölmeli kazanın üst kısmına yerleştirin ve sütün sıcaklığını kademeli olarak 74 derece veya daha yüksek bir sıcaklığa yükseltin 2.
- Sıcaklığın 74 dereceye ulaştığından emin olun 2. Sütün sıcaklığını temiz ve sterilize edilmiş bir gıda termometresi ile sık sık kontrol edin 2.
- Sütü soğutun 2. İki bölmeli kazanın üst kısmını buzlu suya koyarak sütü hızlıca soğutun 2.
- Sütü temizlediğiniz cam şişelere koyun 2. Soğutulmuş sütü sterilize edilmiş şişelere dökün ve hemen buzdolabına koyun 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: