Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt kaynatma işlemi için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Sütü süzmek: Temiz bir tülbent yardımıyla çiğ sütü içinde olabilecek parçalardan ayrıştırmak 13.
- Tencere seçimi: Geniş ve derin bir tencere kullanmak, taşma riskini azaltır 2. Tencerenin iç yüzeyinin temiz olduğundan emin olun 2.
- Ateş ayarı: Sütü orta ateşe koymak ve arada sırada karıştırmak, sütün dibine yapışmasını ve yanmasını önler 2.
- Kaynama: Süt kaynamaya başladığında yüzeyinde kabarcıklar oluşmaya başlar, bu anda ocağın altını kısmak veya sütü ocaktan almak gerekir 2.
- Kaynama süresi: Sütü birkaç dakika kaynatmak genellikle yeterlidir, ancak mikroplardan tamamen arındırmak için yaklaşık 5-10 dakika kaynatmak daha güvenlidir 12.
- Soğutma ve saklama: Sütü kaynattıktan sonra, tencerenin kapağını açık bırakarak veya bir tülbentle örtüp soğumasını beklemek ve süt soğuduktan sonra buzdolabında saklamak gerekir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: