Buradasın
Evde sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde sarımsaklı ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 1 çay kaşığı şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 su bardağı ılık su 1.
Sarımsaklı karışım için:
Yapılışı:
- Hamuru hazırlama: Un, maya, şeker ve tuzu büyük bir kabın içine eleyin 1. Orta kısmını havuz gibi açıp ılık su ve zeytinyağını ekleyin 1. Yoğurma işlemine başlayın 1. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun 1.
- Hamuru mayalama: Hamuru temiz ve yağlanmış bir kabın içine alarak üzerini nemli bir bezle örtün ve sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 1.
- Sarımsaklı karışımı hazırlama: Bu sırada sarımsakları ezip maydanozu ince ince doğrayın 1. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile birlikte karıştırın 1.
- Ekmekleri şekillendirme: Mayalanan hamuru hafifçe yumruklayarak içindeki havayı alın 1. Hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde bölün 1. Her bir parçayı merdane yardımıyla açın ve üzerine hazırladığınız sarımsaklı karışımdan sürün 1. Rulo yaparak tepsiye dizin 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Servis: Fırından çıkan ekmekleri ılınınca servis yapabilirsiniz 1. Yanında çorba, salata veya peynirle birlikte tüketebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: