Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde ekmek yaparken maya yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır:
- Kabartma Tozu: Hamurun kabarmasını sağlar, ancak ekmek ve pizza gibi tariflerde maya kadar etkili olmayabilir 15.
- Ekşi Maya: Evde un ve suyla hazırlanan ekşi maya, uzun süre kullanılabilir ve sağlıklı bir alternatiftir 12.
- Nohut Mayası: Geleneksel bir yöntem olup, farklı ve şifalı bir maya çeşididir 2.
- Karbonat ve Limon: 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp kullanarak da hamur kabartılabilir 34.
- Sirke veya Süt ve Limon: Ev yapımı buttermilk (sirke veya limon ve süt karışımı) da maya yerine kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: