Buradasın
Evde en güzel ekmek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde en güzel ekmeği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: Un, su, maya ve tuz 23.
- Hamurun Hazırlanması: Bir karıştırma kabına unu, suyu ve mayayı ekleyin 2. Ardından tuz ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın 2.
- Hamurun Yoğrulması: Hamuru tezgaha alın ve yaklaşık 10-15 dakika boyunca yoğurun 2. Hamur elastik ve pürüzsüz hale gelene kadar yoğurmaya devam edin 2.
- Hamurun Mayalanması: Yoğurduğunuz hamuru bir kabın içine koyun ve üzerini streç filmle örtün 2. Hamurun mayalanması için sıcak bir ortamda yaklaşık 1-2 saat bekletin 2.
- Ekmek Şekillendirme: Mayalanan hamuru tezgaha alın ve istediğiniz şekli verin 2.
- Fırın Hazırlığı: Fırını 220 dereceye kadar ısıtın ve ısıtma işlemi sırasında fırın tepsisini içine koyun 2.
- Ekmek Pişirme: Ekmekleri ısıtılmış fırına yerleştirin ve altın rengi olana kadar pişirin 2. Bu genellikle 25-30 dakika sürebilir 2.
- Ekmek Soğutma: Ekmekleri fırından çıkardıktan sonra bir tel ızgara üzerine koyun ve tamamen soğumalarını bekleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: