Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı kuru maya 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1,5-2 su bardağı ılık su (350 ml) 1;
- 4 su bardağı un (500 g) 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme) 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabının içerisine unu alın, üzerine tuzu ekleyerek ortasını havuz şeklinde açın 1.
- Çözdürdüğünüz mayayı hazırladığınız çukura boşaltın ve hamurunuzu yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur yumuşak olduğu için elinize yapışabilir, bu durumda elinizi ıslatarak hamuru daha kolay toparlayabilirsiniz 1.
- Hamurun üzerini kapatıp bir bezle sararak 40 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurun üzerini açın, ellerinizi hafifçe ıslatarak havasını alın 1.
- Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp elinizle yoğurarak beze haline getirin 1.
- Bezeleri elinizle yuvarlayın ve kenarları daha ince olacak şekilde rulo haline getirin 1.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika bekletin 1.
- Çırptığınız yoğurdu fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve keskin bir bıçak ile ekmeklerin üzerine kesikler atın 1.
- Önceden 230°C'de ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: