Evde sarımsaklı ekmek yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram un; 1 paket instant maya; 1 çay kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 su bardağı ılık su. Sarımsaklı karışım için: 4 diş sarımsak; 1/2 demet maydanoz; 1/4 su bardağı zeytinyağı; Tuz, karabiber. Yapılışı: 1. Hamuru hazırlama: Un, maya, şeker ve tuzu büyük bir kabın içine eleyin. 2. Hamuru mayalama: Hamuru temiz ve yağlanmış bir kabın içine alarak üzerini nemli bir bezle örtün ve sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 3. Sarımsaklı karışımı hazırlama: Bu sırada sarımsakları ezip maydanozu ince ince doğrayın. 4. Ekmekleri şekillendirme: Mayalanan hamuru hafifçe yumruklayarak içindeki havayı alın. 5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 6. Servis: Fırından çıkan ekmekleri ılınınca servis yapabilirsiniz.