Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et, birkaç nedenden dolayı mühürlenir:
- Etin sulu kalmasını sağlamak 125. Mühürleme işlemi, etin dış yüzeyinde bir kabuk oluşturarak içindeki suyun dışarı çıkmasını engeller 125.
- Ete güzel bir renk vermek 13. Düşük ısıda pişen etler açık gri bir renk alırken, mühürlenen et nar gibi kızarmış parlak kahverengi bir görünüm kazanır 13.
- Yemeğe daha fazla lezzet katmak 15. Mühürleme, etin dış yüzeyinin karamelize olmasını sağlar, bu da etin tadını zenginleştirir 15.
- Pişirme süresini azaltmak 5. Etin içindeki suyun hapsedilmesi, etin daha hızlı pişmesini sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: