Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biftekte mühürleme işlemi şu şekilde yapılır:
- Et Seçimi: Biftek, antrikot veya bonfile gibi 2-3 cm kalınlığında dilimlenmiş etlerden seçilmelidir 14.
- Yağlama ve Tuzlama: Etlerin ön ve arka yüzeyi ayçiçek yağı ile yağlanır ve tuzlanır. Tuz, etin yüksek ateşte yanmasını önler 14.
- Tavayı Isıtma: Döküm veya kalın tabanlı bir tava ocakta yüksek ateşte iyice ısıtılır 35.
- Mühürleme: Isınan tavaya et yerleştirilir ve her iki yüzü de 3-5 dakika boyunca çevrilmeden pişirilir 15.
- İç Pişirme: Et, orta ateşte bir süre daha pişirilerek içinin pişmesi sağlanır 15.
- Dinlendirme: Pişirme sonrası etin tavadan alınıp 3-4 dakika dinlendirilmesi önerilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: