Buradasın
Et yahni yaparken et nasıl mühürlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et yahni yaparken etin nasıl mühürleneceğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak et mühürleme işlemi şu şekilde yapılır:
- Etin Hazırlanması: Et, oda sıcaklığına getirilir ve kağıt havlu ile nemi alınır 3. Et, 2-3 cm kalınlığında dilimlenir 24.
- Yağlama ve Tuzlama: Etin her iki tarafı da ayçiçek yağı ile yağlanır ve tuzlanır 24. Bu, etin yüksek ateşte yanmasını önler 2.
- Tavanın Isıtılması: Döküm veya seramik tava ocakta yüksek ateşe yerleştirilir ve dumanlar tütene kadar ısıtılır 234.
- Mühürleme: Et, tavaya yerleştirilir ve bir yüzü 4 dakika çevrilmeden pişirilir 24. Ardından diğer yüz çevrilerek aynı süre pişirilir 24.
- Pişirme: Ocağın ısısı düşürülerek etin içi pişirilir 24. Pişirme süresi, etin kokusundan ve renginden anlaşılır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: