Buradasın
Et yahni yaparken et nasıl mühürlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et yahni yaparken eti mühürlemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekir:
- Et seçimi: Kaliteli, yüksek aromalı ve mermerimsi yağ dokusuna sahip bir et tercih edilmelidir 1.
- Tavanın ısıtılması: Döküm tava, ocakta yüksek ateşte yaklaşık 8-9 dakika ısıtılmalıdır 1. Tavanın ısınının yeterli olup olmadığını anlamak için elimizi tavanın ortasına yaklaştırıp 5’e kadar sayabiliriz, 5. saniyede elimiz geri çekecek kadar yanıyorsa tava yeteri kadar ısınmış demektir 1.
- Yağlama ve tuzlama: Tavaya eti koymadan önce ayçiçeği, mısırözü ya da fındık yağı gibi kızartmada kullanılan yağlardan biri ile bir fırça yardımı ile her iki tarafı iyice yağlanır ve ardından deniz tuzu ile tuzlanır 1.
- Etin tavaya konulması: Et, tavaya yavaşça bırakılır ve o şekilde sabit tutulur 3. Bu sırada tavadan ses, duman veya koku çıkabilir 3.
- Pişirme: Etin bir yüzünün mühürlenmesi 3-5 dakika sürer 2. Daha sonra et ters çevrilir ve diğer yüzü de aynı şekilde 3-5 dakika pişirilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: