Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bonfile mühürleme işlemi, etin içerisindeki aromaları etin içinde tutmak ve sulu kalmasını sağlamak için yapılır 1.
Yapılışı:
- Dinlendirme: Bonfileyi buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesi için 30 dakika bekletin 4.
- Kurutma: Eti iyice kurulayın, fazla nemin gitmesini sağlayın 4.
- Tavayı ısıtma: Döküm tavayı ocağa alıp yüksek ateşte iyice ısıtın 13.
- Eti tavaya koyma: Bonfileyi tavaya koyun ve her yüzünü yaklaşık 2-3 dakika mühürleyin 4.
- Dinlendirme: Mühürleme işleminden sonra eti 5 dakika dinlendirin 1.
Bu işlemi yaptıktan sonra bonfileyi fırında ya da tavada düşük ısıda iç sıcaklığına uygun şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: