Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bonfile mühürleme işlemi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Tavayı ısıtma: Döküm veya kalın tabanlı bir tavayı yüksek ateşte ısıtın 25. Tavanın içinden hafif dumanlar yükselmeye başladığında hazır demektir 5.
- Eti hazırlama: Bonfilenin her iki yüzünü de zeytinyağı ile hafifçe yağlayıp bolca tuz ve karabiberle baharatlayın 25.
- Mühürleme: Etin kalınlığına bağlı olarak, her yüzünü 2-4 dakika boyunca, güzel bir kabuk oluşana kadar mühürleyin 5.
- Pişirme: Ocağın altını orta-kısık ateşe getirin 5.
- Dinlendirme: Pişirme işlemi bittikten sonra bonfileyi hemen kesmeyin, 5-10 dakika dinlenmeye bırakın 5.
Mühürleme işlemi için dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: