Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dökümde et mühürleme işlemi şu adımlarla yapılır:
- Etin Hazırlanması: Et, oda sıcaklığına getirilmeli ve kağıt havluyla kurulanmalıdır 13.
- Tavanın Isıtılması: Döküm tava, yüksek ateşte yaklaşık 10-15 dakika yağsız olarak ısıtılmalıdır 3. Eğer et yağsızsa, tavaya çok az miktarda zeytinyağı dökülebilir 2.
- Etin Tavaya Konulması: Tava kızdıktan sonra et, tavaya yerleştirilir ve hareket ettirilmeden 3-5 dakika pişirilir 23. Bu işlem sırasında ete çatal veya bıçak batırılmamalıdır 3.
- Diğer Yüzeyin Mühürlenmesi: Etin diğer yüzü de aynı şekilde 3-5 dakika pişirilerek mühürlenir 23.
- Dinlendirme: Et, pişirildikten sonra alüminyum folyoya sarılıp 3-4 dakika dinlendirilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: