Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et yapmanın püf noktaları şunlardır:
- Et Seçimi: Yumuşak etler tercih edilmelidir 34. Dana eti için antrikot, bonfile veya kontrfile; kuzu eti için but veya kol eti; tavuk eti için ise göğüs eti veya kanat eti kullanılabilir 3.
- Marine Etme: Etleri marine etmek, daha lezzetli ve yumuşak olmalarını sağlar 23. Marinasyon için zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, sarımsak, soğan, baharatlar ve otlar gibi malzemeler kullanılabilir 3.
- Pişirme Öncesi Hazırlık: Etleri pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir 34. Ayrıca, ızgaraların yağlanması etin yapışmasını önler 3.
- Pişirme Yöntemi: Etleri yüksek ateşte değil, orta ateşte pişirmek daha iyidir 24. Kızartma veya ızgara yaparken tavanın veya ızgaranın kızgın olması önemlidir 1.
- Pişirme Sonrası: Etlerin pişip pişmediğini kontrol etmek için et termometresi kullanılabilir 3. Ayrıca, dinlendirme süresi etin suyunun içinde kalmasını ve daha sulu olmasını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: