Etli oturtma yapmak için gerekli malzemeler: yarım kg et; 3 adet patlıcan; 3 adet patates; 2 adet biber; 2 adet domates; 3 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı salça; 3 bardak et suyu; tuz; sıvı yağ (kızartma için). Yapılışı: 1. Etleri haşlamak için düdüklü tencereye koyun ve 30 dakika pişirin. 2. Alaca soyulan patlıcanları kızartın, ardından küp küp doğranıp kızartılan patatesleri tepsiye dizin. 3. Bir tencereye salça ve et suyunu ekleyip açın, etleri, sarımsakları ve tuzu ekleyip 5 dakika kaynatın. 4. Rendelenmiş domatesi tencereye ekleyin. 5. Biberleri ve bir domatesi dilimleyip tepsiye dizin, 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Alternatif olarak, kuşbaşılı patlıcan oturtma yapmak için: patlıcanları yuvarlak kesip sıvı yağ sürüp fırın kabında terletebilirsiniz; etleri bir tencereye koyup suyunu çekinceye kadar pişirebilir, üzerine sıvı yağ, soğan ve sarımsak ekleyip kavurabilirsiniz; baharatlar ve doğranmış domatesleri ekleyip çok az suyu kalıncaya kadar pişirebilirsiniz; fırından çıkan patlıcanların içini kaşık yardımıyla doldurup üzerlerine sıvı yağ ve sıcak su gezdirerek 180 derece fırında pişirebilirsiniz. Etli patates oturtma yapmak için: patatesleri yuvarlak kesip suda bekletebilirsiniz; tavada eti soğanla kavurup domates ekleyerek biraz daha kavurabilirsiniz; salçaları su ile açıp bir kapta karıştırabilirsiniz; patatesleri tencereye dizip üzerine et karışımını koyduktan sonra tekrar patatesle kapatabilirsiniz; salça sosunu ekleyip tuz ve baharatları ilave ederek patatesler yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.