Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Esmer ve sarı bulgur arasındaki temel farklar şunlardır:
- Renk: Esmer bulgur, buğdayın dış kabuğunun kısmen veya tamamen korunarak öğütülmesi sonucu koyu kahverengi bir renge sahiptir 13. Sarı bulgur ise buğdayın dış kabuğunun tamamen çıkarılmasıyla elde edildiği için açık sarı bir renge sahiptir 13.
- Besin Değeri: Esmer bulgur, daha az işlem gördüğü için besin lifi, vitamin ve mineral açısından daha zengindir 14. Sarı bulgur ise daha işlenmiş bir ürün olduğu için bu değerler açısından daha düşüktür 14.
- Pişirme Süresi ve Yapı: Esmer bulgurun pişirme süresi daha uzun olup, daha çiğnemesi gereken bir yapıya sahiptir 1. Sarı bulgur ise daha yumuşak bir yapıya sahiptir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: