Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgur çeşitleri temel olarak şu şekilde sınıflandırılabilir:
- İri Bulgur (Pilavlık): Genel olarak pilav yapımında kullanılır 24.
- İnce Bulgur (Köftelik): Köfte, çiğ köfte, içli köfte ve dolma gibi tariflerde kullanılır 24.
- Esmer Bulgur: Tam buğdaydan hazırlanır ve lif oranı yüksektir 23.
- Başbaşı Bulgur: Buğdayın kırılmadan sadece kabuğunun soyulması ile elde edilir 3.
- Şişe Bulgur: Buğdayın haşlanmadan (çiğ buğday) kırılmasıyla elde edilen orta büyük bulgur çeşididir 13.
- Firik Bulguru: Buğdayların henüz kurumamış yeşil haliyle toplanıp farklı kurutma yöntemleri kullanılarak elde edilir 13.
- Düğürcük Bulgur: Ufalanarak hazırlanan, çok küçük taneli bulgurdur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: