En kolay ekmek tariflerinden biri klasik beyaz ekmek tarifi olarak kabul edilir 1.
Malzemeler:
- 500 gram un 1;
- 300 ml ılık su 1;
- 1 paket instant maya (10 gram) 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı şeker 1.
Hazırlanışı:
- Ilık suyun içine mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın ve 5 dakika bekleyin 1.
- Geniş bir kapta unu ve tuzu karıştırın 1.
- Ardından mayalı karışımı yavaş yavaş una ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun 1.
- Üzerini kapatarak 1 saat mayalanması için dinlendirin 1.
- Hamur iki katına çıktığında, yeniden yoğurarak hava kabarcıklarını çıkarın ve ekmek şekli verin 1.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: