Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay ekmek tariflerinden biri, mayasız ve 15 dakikada hazırlanabilen ekmek tarifidir 4.
Malzemeler:
- 2-2,5 su bardağı beyaz un 5;
- 1 su bardağı ılık su 5;
- 1 tatlı kaşığı instant maya 5;
- 1 tatlı kaşığı şeker 5;
- 1 çay kaşığı tuz 5.
Yapılışı:
- Derin bir kasede su, maya ve şekeri karıştırın 5.
- Unu azar azar ekleyerek karıştırmaya başlayın 5.
- Unun yarısını ekledikten sonra unla birlikte tuzu ekleyip yoğurun 5.
- Kalan unu, hamurun kıvamını kontrol ederek ekleyip oldukça yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun 5.
- Hamuru toparlayıp üzerini örtün ve 30 dakika dinlendirin 5.
- Hamuru tekrar yoğurduktan sonra unladığınız tezgaha alıp yuvarlak şekil verin ve mısır unu serptiğiniz fırın tepsisine yerleştirin 5.
- Üzerini bir bezle örtüp 30 dakika daha dinlendirin 5.
- Fırını 210 dereceye ısıtıp içine fırına girmeye uygun bir kasede bir kase su yerleştirin 5.
- Ekmeğin üzerine bir fırça yardımıyla su sürün 5.
- Tepsiyi fırına verip ısıyı 190 dereceye düşürün ve ekmek kızarana kadar pişirin 5.
- Fırından çıkarıp tamamen soğuyana kadar bekletin 5.
Ayrıca, youtube.com'da "Şok Mayasız 5 Dk'da Yapılan Yumuşacık Dünyanın En Kolay Ekmek Tarifi" başlıklı bir video bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: