Ekmek için en iyi un çeşitleri şunlardır:
- Tam Buğday Unu: Protein ve çeşitli B vitaminleri açısından zengin, tok tutmaya yardımcı olan sağlıklı bir undur 12.
- Çavdar Unu: Sindirim açısından rahat, mide rahatsızlığı olanlar için uygun ve beyaz undan daha besleyicidir 12.
- Mısır Unu: Lif oranı yüksek, glüten alerjisi olanlar için ideal bir undur 12.
- Yulaf Unu: Omega 3 açısından zengin, doyurucu ve diyet yapmak isteyenler için uygundur 12.
- Siyez Unu: Öğütülme sırasında besin değerlerini koruyan, mideyi koruyan bir undur 12.
Ayrıca, karışım unları da kullanarak farklı lezzet ve besin değerleri elde edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: