Evde elma şekeri kaplamak için gerekli malzemeler: 6 adet orta boy kırmızı elma; 6 adet elma şekeri çubuğu; 3,5 su bardağı toz şeker; 1,5 su bardağı su; 1 çay kaşığı limon suyu; 1,5 tüp Dr. Oetker jel renklendirici (kırmızı). Yapılışı: 1. Ön hazırlık: Elmaları 24 saat oda sıcaklığında bekletin, sonra yıkayıp saplarını çıkarın ve kurulayın. 2. Şurubun hazırlanması: Toz şekeri derin bir çelik tencereye alın, suyu kenarlardan yavaşça dökün, orta ateşte hiç karıştırmadan kaynamaya bırakın. 3. Elmaların şekerle kaplanması: Tencerenin altına peçete koyarak bir yönünü yükseltin. Püf noktaları: Seçilen elmaların sert ve çok büyük olmaması gerekir. Gıda boyası çok koyu formda olduğu için, 4-5 elma için bir çay kaşığını yarısına kadar batırarak alınmalıdır. Şurubun yeterli kıvama geldiğini, bir elmayı hafifçe batırarak anlayabilirsiniz; elma üzerine şeker yapışıyorsa kıvama gelmiş demektir.