Elma şekerinin püf noktaları şunlardır: 1. Elma Seçimi: Sert ve sulu elmalar tercih edilmelidir, çok büyük olmamalıdır. 2. Elmaların Hazırlanışı: Elmalar yıkanmalı, sapları çıkarılmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır. 3. Şerbetin Hazırlanması: Su, şeker ve limon karışımı 100 dereceye gelmeden gıda boyası eklenmelidir. 4. Kıvam Kontrolü: Şerbetin kıvamını anlamak için biraz alıp çay tabağına damlatarak hemen sertleşip sertleşmediğini kontrol edebilirsiniz. 5. Soğutma: Elmaları şerbette beklettikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakmalı, buzdolabına koymamalısınız. 6. Ekstra Öneri: Karışıma 1 çay kaşığı krem tartar eklemek, elma şekerinin dişe yapışmasını önler.