• Buradasın

    Evde elmalı şeker nasıl kaplanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evde elmalı şeker kaplamak için gerekli malzemeler:
    • 4 adet elma 1;
    • 2 su bardağı şeker 14;
    • 1 su bardağı su 14;
    • 1 çay kaşığı gıda boyası (isteğe bağlı) 14.
    Yapılışı:
    1. Elmaların üst kısımlarını kesin ve iç kısmını oyarak çekirdeklerini çıkarın 1.
    2. Bir tencereye şeker ve suyu ekleyip karıştırarak orta ateşte kaynatın 14.
    3. Karışım kaynayıp rengi koyulaştığında gıda boyasını ekleyin (isteğe bağlı) 1.
    4. Elmaları karışıma batırarak şeker karışımını üzerine iyice kaplayın 1.
    5. Çubuklara saplayarak soğumaya bırakın 1.
    6. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A bright red apple coated in a glossy, crystallized layer of powdered sugar, resting on a rustic wooden table with a small bowl of fine white sugar nearby, evoking the warmth of a Turkish kitchen.

    Elma şekeri için hangi şeker kullanılır?

    Elma şekeri yapımında toz şeker kullanılır. Tariflerde genellikle 2 su bardağı toz şeker kullanılması önerilir.
    A vibrant red apple candy glistening on a wooden stick, resting on a white marble countertop with a small bowl of powdered sugar nearby.

    Elma şekerine hangi gıda boyası konur?

    Elma şekerinde kırmızı renk gıda boyası kullanılır. Gıda boyaları çok koyu formda hazırlandığı için, 4-5 elma için ıslatılan çay kaşığının yarısına kadar alınarak kullanılmalıdır. Gıda boyası yerine nar çiçeği kurusu da kullanılabilir. Evde gıda boyası yoksa, pancar suyu da kullanılabilir. Elma şekeri yapımında kullanılan gıda boyalarının güvenilir kaynaklardan temin edilmesi ve kullanım talimatlarına uyulması önemlidir.
    A vibrant red apple dipped in glossy, candy-coated syrup rests on a wooden table, surrounded by fresh green apples, a small pot of bubbling sugar syrup, and a scattering of lemon slices, evoking a warm Turkish kitchen.

    Elma şekerinin püf noktası nedir?

    Elma şekerinin püf noktaları şunlardır: 1. Elma Seçimi: Sert ve sulu elmalar tercih edilmelidir, çok büyük olmamalıdır. 2. Elmaların Hazırlanışı: Elmalar yıkanmalı, sapları çıkarılmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır. 3. Şerbetin Hazırlanması: Su, şeker ve limon karışımı 100 dereceye gelmeden gıda boyası eklenmelidir. 4. Kıvam Kontrolü: Şerbetin kıvamını anlamak için biraz alıp çay tabağına damlatarak hemen sertleşip sertleşmediğini kontrol edebilirsiniz. 5. Soğutma: Elmaları şerbette beklettikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakmalı, buzdolabına koymamalısınız. 6. Ekstra Öneri: Karışıma 1 çay kaşığı krem tartar eklemek, elma şekerinin dişe yapışmasını önler.
    A warm Turkish kitchen with a pot of bubbling red syrup on the stove, wooden skewers piercing fresh green apples, and a smiling woman in an apron carefully dipping them into the glossy mixture.

    Evde elma şekeri nasıl sertleştirilir?

    Evde elma şekerini sertleştirmek için, hazırlanan elma şekerleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsi veya tabağa sap kısmı yukarıda kalacak şekilde dik olarak dizilir ve en az 1 saat dinlendirilir. Elma şekerlerinin tamamen soğuması için buzdolabında veya soğuk bir ortamda 2-3 saat bekletilmesi de önerilir. Elma şekerinin sertleşme sürecini hızlandırmak için, şekerin kıvamını kontrol etmek amacıyla, bir kaşık şerbetle soğuk suya damla damlatılabilir; eğer şerbet sertleşip çatlıyorsa, kıvama gelmiş demektir.

    Evde şeker şurubu nasıl yapılır?

    Evde şeker şurubu yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı su. Yapılışı: 1. Orta boy bir tencereye şeker ve suyu ekleyin. 2. Orta ateşte, şeker tamamen eriyene kadar karışımı karıştırın. 3. Şeker tamamen eridikten sonra kaynamaya bırakın. 4. Ateşi kısın ve karışımı yavaşça kaynatmaya devam edin. 5. Şurubun kıvamını kontrol etmek için bir kaşıkla bir damla şurubu alın, parmaklarınız arasında hafifçe ovuşturun; elinizde yapışkan bir his olmalıdır. 6. Şeker şurubu kıvamına geldiğinde ateşi kapatın ve biraz soğumaya bırakın. 7. Ardından temiz bir şişeye veya kavanoza dökün. 8. Şeker şurubunu oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında saklamadan önce soğumasını bekleyin. Şeker şurubu, birçok tatlı tarifinde kullanılan temel bir malzemedir.