Buradasın
Evde elma şekeri nasıl sertleştirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde elma şekerini sertleştirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Şerbetin Hazırlanması: Şeker, glikoz ve suyu bir kaba alıp kısık ateşte karıştırarak eritin 1. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve gıda boyasını ekleyerek ateşi yükseltin 12. Ara ara karıştırarak 5-10 dakika daha kaynatın 1.
- Elmaların Şekere Batırılması: Şerbetten biraz ılındıktan sonra elmalara şişleri saplayın ve şekere batırın 13.
- Sertleşme Süreci: Elmaları, şerbetin tamamen sertleşmesi için buzdolabında ters çevirerek bekletin 13. Bu süreç en az 2-3 saat sürmelidir 3.
Alternatif olarak, şerbetin kıvamını kontrol etmek için bir çay kaşığı şurubu bir bardağa koyup dondurabilirsiniz; şeker gibi sertleşmişse kıvamı tutmuş demektir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: