Buradasın
Dondurma kaşığı ile kurabiye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurma kaşığı ile kurabiye yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında) 23;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 23;
- 1 adet yumurta 23;
- 1 su bardağı mısır nişastası veya buğday nişastası 23;
- 1 su bardağı pudra şekeri 23;
- 1 paket vanilya 23;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 23;
- 1 çay bardağı damla çikolata 23.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, mısır nişastası ve pudra şekerini alıp mikserle çırpın 2.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun 2.
- Damla çikolatasını da ekleyip biraz daha yoğurun 2.
- Hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar alıp elinizle bastırarak şekil verin 2.
- Dondurma topu şeklini alacak kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin 2.
- Kurabiyeler servise hazır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: