Buradasın
Kurabiye yaparken püf noktaları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kurabiye yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Yağ seçimi: Ağızda dağılan bir kıvam için tereyağı kullanılması önerilir 125.
- Malzeme sıcaklığı: Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir, mikrodalga gibi yöntemlerle ısıtılmamalıdır 35.
- Elek kullanımı: Un ve diğer kuru malzemeler elenerek eklenmelidir 45.
- Dinlendirme: Hamur, şekil vermeden önce en az 30 dakika buzdolabında dinlendirilmelidir 125.
- Yoğurma tekniği: Hamur, bastıra bastıra değil, katlayarak yoğrulmalıdır 12.
- Fırın ısısı: Her kurabiyenin pişme derecesi ve süresi farklıdır, ince kurabiyeler 160 derecede 7-8 dakika, hafif kalın kurabiyeler 165 derecede 10-15 dakika pişirilmelidir 12.
- Pişirme kontrolü: Kurabiyelerin pişip pişmediğini altının pembeleşmesine bakarak anlayabilirsiniz 5.
- Saklama: Kurabiyeler, hava geçirmeyen bir kapta beş güne kadar tazeliğini korur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: