Buradasın
Kurabiye yaparken püf noktaları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kurabiye yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Yağ seçimi: Ağızda dağılan bir kıvam için tereyağı kullanılması önerilir 125.
 - Malzeme sıcaklığı: Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir, mikrodalga gibi yöntemlerle ısıtılmamalıdır 35.
 - Elek kullanımı: Un ve diğer kuru malzemeler elenerek eklenmelidir 45.
 - Dinlendirme: Hamur, şekil vermeden önce en az 30 dakika buzdolabında dinlendirilmelidir 125.
 - Yoğurma tekniği: Hamur, bastıra bastıra değil, katlayarak yoğrulmalıdır 12.
 - Fırın ısısı: Her kurabiyenin pişme derecesi ve süresi farklıdır, ince kurabiyeler 160 derecede 7-8 dakika, hafif kalın kurabiyeler 165 derecede 10-15 dakika pişirilmelidir 12.
 - Pişirme kontrolü: Kurabiyelerin pişip pişmediğini altının pembeleşmesine bakarak anlayabilirsiniz 5.
 - Saklama: Kurabiyeler, hava geçirmeyen bir kapta beş güne kadar tazeliğini korur 2.
 
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: