Dondurma kurabiye hamurunun olması gereken özellikler: Kıvam: Hamur, ele yapışmayan yumuşak bir yapıda olmalıdır. Malzemeler: 200 gram tereyağı veya margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı nişasta, 1 çay bardağı damla çikolata, 3,5-4 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya içermelidir. Hazırlık: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Yoğurma: Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve nişasta karıştırıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu eklenip yoğrulmalıdır. Pişirme: Hamur, 170 derece fırında 15-20 dakika pişirilmelidir.