En güzel sade kurabiye tarifi için gerekli malzemeler: 2-2,5 su bardağı un; 250 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış); yarım su bardağı şeker; 1 yumurta sarısı; 1 çay kaşığı kabartma tozu. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığında bekletilen tereyağı karıştırma kabına alınır ve şeker eklenerek 3-4 dakika mikser veya çırpma paleti ile çırpılır. 2. Yumurta sarısı eklenir ve çırpmaya devam edilir. 3. Un ve kabartma tozu elenerek sıvı karışımın bulunduğu hazneye konur ve karıştırılır. 4. Malzemeler birleşene kadar hamur spatulası ile karıştırılır veya yoğrulur. 5. Hazırlanan hamur, hafifçe unlanmış tezgah üzerinde merdane ile 1 cm kalınlığında açılır ve istenilen kurabiye kalıpları ile şekil verilir. 6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilen kurabiyeler, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Püf noktaları: Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, yapışmayan bir hamur elde etmek için gerekirse biraz daha un katın. Kurabiye hamurunu profesyonel bir makine veya çırpıcı yerine elle de karıştırabilirsiniz. Servis önerisi: Sıcak çay, kahve veya sıcak sütle servis edilebilir.